Skip to content

De toekomst van herstellende landbouw

In welke mate kan landbouw herstellend zijn? Met een positieve impact op boer, milieu en maatschappij? Tijdens een driedaags evenement van 30 januari 2023 tot 1 februari 2023 kwamen 1000 mensen samen om het samen met Mark Shepard, één van dé internationale pioniers, te hebben over herstellende landbouw. Herbekijk hier enkele sessies.

Hero Banner
 

Bert Reubens - ILVO

Wat valt er te leren uit herstellende landbouw? Onderzoeker Bert Reubens van het Instituut voor Landbouw- en Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) licht in deze presentatie toe welke rol herstellende landbouw vandaag en in de toekomst kan spelen.

➡️ Download de presentatie

 

Geert van der Veer - Herenboeren

In 2016 begon het initiatief van Herenboeren in Nederland met 1 boerderij in Boxtel gerund door Geert van der Veer. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een beweging van 25 boerderijen en vóór 2030 zullen daar nog 325 herenboerderijen bijkomen. 
 


 

Mark Shepard - New Forest Farm

In het boek 'Restoration Agriculture' schetst Mark Shepard een beeld van een boerderij die zowel aan landschapsherstel als aan productie doet. Een bezoek aan New Forest Farm is een eye-opener: herstellende landbouw ziet er anders uit dan wat wij gewoon zijn, ondanks de onmiskenbare productiedoelstelling.   

Zelf aan de slag met herstellende landbouw?

Heb je zelf interesse om met een groep burgers samen met een boer aan de slag te gaan rond herstellende landbouw? Of heb je vragen over hoe we bij Pomona sinds 2018 een coöperatief boslandbouwbedrijf runnen? 

➡️ Stuur ons gerust een mailtje!

 

IMG_20210809_183040831 (1)
Pomona - banners website (4)-1